Je kiest voor coaching en dan …….?

Coaching bied je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je kwaliteiten, je functioneren, je belemmeringen, je drijfveren en je persoonlijke doelen. Het geeft je handvatten om je wensen om te zetten naar daden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.   Het realiseren van je doelen is een creatief en motiverend proces dat energie van je vraagt, maar je ook veel oplevert. Om je coaching succesvol te laten verlopen wordt er wel wat van de coachee verwacht n.l.:

  • De coachee heeft een duidelijk doel voor ogen of wil een doel graag nader onderzoeken en tijdens het coachtraject concreter maken;
  • De coachee wil het heft in eigen handen nemen en is proactief in het werken aan zijn doelen;
  • De coachee is bereid zich in te zetten voor verandering, heeft een open houding en investeert in de opdrachten die inzicht geven en bewustwording realiseren.

Een coachee heeft deze voorwaarden nodig, omdat hij zelfverantwoordelijk is voor het resultaat van zijn coachtraject. Als hij de inzet niet heeft zal hij in vaste patronen blijven zitten en lange gesprekken voeren waar niet snel een verbetering uit voort zal komen.

Een coachee kan ook ervaren vast te lopen op één van de genoemde succesfactoren en wil daarop gecoacht worden. Dan is het belangrijk inzicht te hebben wat maakt dat je desondanks gecoacht zou willen worden. Vragen kunnen dan zijn: wat is mijn doel? Hoe wordt ik proactief in de doelen die voor mij belangrijk zijn? Waarom heb ik moeite met veranderen?

Belangrijk blijft dat je wil werken aan opdrachten die je meekrijgt, want dat is het fundament waarop je in het traject inzicht krijgt in jezelf en kunt gaan bouwen aan verandering.

Benieuwd wat coaching voor jou kan betekenen? Je kunt altijd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek jouw vraag bespreken.

Alpenweide 420
5022 LX Tilburg