Loopbaancoaching

Loopbaan coaching is een persoonlijke begeleiding waarbij jouw eigen, specifieke coachvraag met betrekking tot je loopbaan centraal staat. Afhankelijk van deze vraag ga je doelen stellen. Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt om je doel te behalen door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.

Hierbij kan je ook de Werkenergieanalyse® inzetten om te verkennen wat de energie- en stressfactoren zijn in je werk, je motivatie, toewijding, vitaliteit, betrokkenheid , ontwikkelbehoefte en daardoor duurzame inzetbaarheid. Aan de hand van het rapport van de Werkenergieanalyse® gaan we in een coachgesprek een Persoonlijk Prioriteitenplan opstellen, waarin wordt vastlegt welke vervolgstappen moeten worden ondernomen op de besproken ontwikkelgebieden.

Als coach daag ik je uit regie te nemen en je kwaliteiten in te zetten, waarbij je weloverwogen keuzes maakt voor je eigen loopbaan en wat je daarvoor nodig hebt voor dit moment en voor de toekomst. Je krijgt meer zelfkennis. Je leert jezelf los te koppelen van je werk en te kijken naar wat jou nu echt bindt. Hierbij onderzoek je wie jij bent, wat jij waardevol vindt in je leven en je werk en hoe jij daarin een gezonde balans creëert. Hierbij ga je doen wat echt bij je past en waar je energie van krijgt. Jij ontwikkelt, krijgt meer inzicht in de gevolgen van je denken en handelen, vergroot je zelfvertrouwen, werkt met plezier, wordt vitaler en ervaart voldoening en veerkracht.

Voor wie is loopbaancoaching bedoeld?

Loopbaancoaching is voor iedereen die actief stil wil staan bij zijn of haar huidige loopbaan en leven en daarbij behoefte heeft aan een professioneel klankbord. Wat ik, als coach, van je vraag is dat je bereid bent om actief te investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast moet je in staat en bereid zijn naar jezelf te kijken en open te staan voor mogelijke veranderingen.

Mensen die o.a. kiezen voor loopbaancoaching zijn:

  • Mensen die hun (huidige) loopbaan verder willen ontwikkelen en nieuwe kansen willen benutten, waarbij kwaliteiten en persoonlijke vaardigheden verder ontwikkeld moeten worden. De coachvragen kunnen zijn of je toe bent aan een volgende stap in je carrière en welke zou dat kunnen zijn, zou een ander beroep of functie niet beter bij mij passen en wat houdt mij toch steeds tegen om die volgende stap te zetten?
  • Mensen die uit balans raken door veranderingen hun werkomgeving, die ondersteuning kunnen gebruiken om de juiste keuzes te maken voor de toekomst. Denk hierbij aan ontwikkelingen als reorganisaties, toenemende flexibiliteit in je werk, de vraag om duurzame inzetbaarheid, voorkomen van ziekteverzuim en de behoefte aan een goede balans tussen privé en werk.

Hoeveel tijd kost het?

De duur van een coachingstraject is gemiddeld acht sessies afhankelijk van de coachvraag. Indien de coachee kiest voor de Werkenergieanalyse® zijn 6 sessies toereikend. Een sessie duurt één tot anderhalf uur. De opdrachten die je mee naar huis krijgt dienen als basis voor de volgende sessie. Het slagen van een coachtraject is dus afhankelijk van jouw eigen motivatie en inzet, of je eerlijk durft te zijn en je bereidheid om oude patronen los te laten.

Met loopbaancoaching krijg je een heldere focus en word je weer de regisseur van je eigen loopbaan, waarbij jij de juiste balans realiseert die past bij jou en je levensfase.

Alpenweide 420
5022 LX Tilburg